Home > Umum, wanita seks > Kepuasan Seks Wanita

Kepuasan Seks Wanita

January 11th, 2012 Leave a comment Go to comments

Seks Wanita

Pelbagai teori diutarakan untuk mencari daripada mana seorang wanita mencapai kepuasan seks wanita . Jika bagi lelaki kepuasan seks dicapai hasil rangsangan kepada batangnya (penis) dan ianya memang nyata sekali,

Maka kepuasan seks wanita bagaimana pula?

Teori awal yang sering diutarakan, bahawa orgasm seorang wanita terdiri daripada dua bahagian. Kepuasan seks wanita yang datang daripada kelentit (clitoris), kepuasan kecil sebelum mencapai kepuasan yang lebih besar, hasil kemasukan penis ke dalam vagina.

Perkara ini tidak disenangi oleh ramai wanita yang tidak mencapai kepuasan melalui kemasukan. Kajian yang seterusnya mengubah pendapat ini.

seks wanita

Kajian Kinsey menyatakan hanya terdapat satu jenis kepuasan seks wanita yang bermula daripada kelentit dan melibatkan kekejangan semua bahagian badan wanita.

Kajian klinikal membuktikan perkara ini dan pakar-pakar sexologist bersetuju, orgasm is an orgasm. Klimak adalah klimak. Apabila seorang wanita puas seks wanita itu memang mencapai kepuasan. Ia bermula daripada simulasi kepada kelentit, berpunca  daripadanya dan dinyatakan dengan tindak balas otot-otot didalam vigina dan kejang seluruh badan.

Walaupun kajian menyatakan kepuasan seks wanita hanya satu, namun pelbagai maklum balas wanita menyatakan kepuasan yang dihasilkan hasil belaian kepada kelentit dan kawasan sekitarnya, lebih hebat lagi daripada kepuasan seks wanita dengan kemasukan zakar ke dalam.

Kepuasan seks wanita dengan belaian ini dinyatakan sebagai pengalaman yang sensasi yang tinggi, manis dan bertalu-talu, manakala kepuasan dalam merupakan yang datang sekejap umpama letupan.

Orgasm seorang wanita hasil belaian pasangannya kemungkinan lebih hebat disebabkan simulasi adalah setempat dan dikawal dengan penuh sensitif.

Kajian Masters dan Jonson melaporkan kekejangan yang lebih kuat dan degup jantung yang lebih tinggi semasa wanita puas tanpa kemasukan.

Kepuasan seks wanita sewaktu kemasukan agak jarang bagi kebanyakan wanita. Ini disebabkan rangsangan kepada kelentit dilakukan secara, cara lalu. Ini pun bergantung kepada posisi pasangan. Kepuasan seks wanita sewaktu kemasukkan berkurangan kerana rangsangan telah bertumpu kepada tempat lain, bukan kepada kelentit.

Jadi bagaimana langkah anda untuk kepuasan seks wanita?

Pastikan sentuhan kepada kelentik adalah dengan lembut. Basahkan jejari anda sebelum menyentuh kelentit isteri. Belai sekeliling kawasan kelentit dan ini termasuk celah paha dan paha. Buat belaian datang dan pergi antara kelentit, sekitarnya dan paha. Jika vagina sudah mengeluarkan airnya, pastikan ia digunakan untuk membasahkan kelentit pasangan anda. Dengan lembut dan anda sensitif, perhatikan kehendaknya. Jangan berkasar, kelentit adalah bahagian yang sensitif.

Sewaktu, wanita mencapai climax, hentikan gerakan anda tetapi jangan sekali lepaskan jari atau lidah anda. Biarkan sehingga anda dizinkan. Sewaktu orgasm, kelentit akan menjadi terlalu sensitif dan ini adalah menyakitkan atau timbul rasa geli. Anda perlu bersabar dua atau tiga minit sebelum langkah seterusnya. Belai dan cium isteri anda.

Nyatakan perasaan anda waktu itu.

Remember, the more she get the more she give. : )

Sewaktu bersama, Cari posisi yang memang kena dan kelainan bagi isteri. Cari posisi kemasukan yang memang boleh kena banyak  kelentitnya.

Seks Wanita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Categories: Umum, wanita seks Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

*